Terug van weg geweest!
Bij deze wil ik me graag verontschuldigen voor het lange wachten. Het zit namelijk zo : de computer is een weekje ofzo kapot geweest. Dus toen kon ik helemaal niets schrijven.En nadien was ik zo moe dat ik geen zin had om lange, ingewikkelde (maar heel erg interessante!) verhalen te schrijven.
In deze periode van afwezigheid heb ik me ook volledig moeten concentreren op mijn examens

Tot zover het schoolnieuws, over naar het 'wat-doet-Sarah-in-haar-vrije-tijd'-nieuws. Wel beste vriendjes en vriendinnetjes, ik heb het Braziliaanse uitgaansleven wat ontdekt. Vorige week zaterdag (23/08) ben ik samen met Flavia en haar zus Lais, Josué en zijn neven naar 'bar do pingo' geweest. Een kleine, maar gezellige bar waar een groepje kwam optreden. Het was echt een leuk feestje, maar totaal niet vergelijkbaar met de fuiven in België. Bijvoorbeeld : bij het binnenkomen krijg je een papiertje waarop je naam wordt geschreven. Dat moet je de hele avond lang goed bijhouden. Als je iets bestelt om te drinken, dan wordt dat op dat papiertje genoteerd. En op het einde van de avond, noet je gaan afrekenen aan de kassa. Als je je papiertje verliest, dan betaal je 100 reais. Nog een verschil: als je iets wil drinken dan moet je dat gewoon vragen aan de obers die de hele avond rondlopen. Die brengt dan een grote fles, die je kan verdelen onder je vrienden. En iedereen heeft zijn eigen GLAS. weg met de plastieken bekertjes!

Even denken, er zijn waarschijnlijk nog duizenden dingen die ik vergeet te vermelden...Ah, ik weet het weer. Vorige week heb ik mijn eerste portugese lessen gehad. Ik heb 2x per week les in Santa Maria (maandag en donderdag), aan Unifra, een universiteit die een gratis portugese lessen geeft aan buitenlanders. Daar volg ik les samen met Ceren, Maggie en Nicole, en nog een hoop andere studenten uit landen als Columbia, Argentinië, Noorwegen, Verenigd Koninkrijk... Dan heb ik ook nog 2x per week les in Camobi (een beetje dichter bij mijn huisje) van Graci. Graci is een nicht van Ani, die als vrijwilliger voor AFS portugees aan ons leert. In deze les moet ik de leerkracht enkel delen met Ceren.
Wat ik ook zeker nog moet vermelden : 2 weken geleden ben ik samen met de familie (Elvio, Ani, Josué en Pri (zijn vriendin)) naar een boerderij geweest om te kijken naar hoe ze de koeien brandmerken en castreren. Een aparte ervaring. Iedereen was gekleed in een typische gaúcho-outfit (een gaúcho is een inwoner van Rio Grande do Sul, mijn staat). Grappig om te zien. Maar die castraties van de stiertjes was toch niet zo smakelijk om naar te kijken. Ofja, misschien wel smakelijk, want eens de ballen uit de stier zijn, gaan ze gewoon op de barbecue. Bon appetit!

Ik heb ook een nieuwe Braziliaanse hobby, namelijk orkut (een soort netlog, facebook- achtige toestand). Dat is blijkbaar het sociale leven hier. En wie dat niet heeft., hoort er niet bij. Normaal is dit totaal tegen mijn principes (zoals ik ook niet echt te vinden was voor netlog!), maar ze hebben me kunnen overtuigen. Maar als ik meedoe met de Braziliaanse trend, dan moet ik dat ook doen met de Belgische. Vanaf nu kun je me dus vinden op orkut en netlog!
Je hoort het wel : ik begin een sociaal leven op te bouwen hier, maar wanneer ik eventjes niets te doen heb, dan ga ik in de zetel zitten, steek ik mijn DVD van neveneffecten in de DVD-speler, en geniet ik voor de zoveelste keer van een prachtige comedy-voorstelling. En dankzij de Engelse ondertitels, hebben ook al enkel Brazilianen dit prachtige 4-tal kunnen ontdekken! Lang leve hen!
Vele groetjes x
Sarah
Ocharme Sarah, amper 2 maand verlost van de Belgische examens (Belgie bestaat nog steeds, voorlopig ;) ) en je moet er daar al maken :D Proficiat met je straight A's voor chemie en wiskunde :p
Amuseer je daar nog,
Jens
PS: tip: zet de links naar je Netlog en Orkut (sounds familiar :s) hier ;)
Dag sarah!
Proficiat met u resultaatn zeg :p Super gedaan :).
Kben blij dam vanaf nu weer van u avonturen kunnen meegenieten, das altijd leuk om te lezen!
Nog keer merci vo u berichtje op netlog é!
Groetjes en veel succes daar nog!
Aline x
hai,
ik heb je prachtige verhalen gelezen en kzie daje u zeker nie verveeld, kwens u alleszins veel plezier en kzal zeker nog keer komen lezen wa daje daar allemaal uitspookt !
groetjes sharon van hee
Neveneffecten zijn de MAX!