Sarah in Brazilië

Mijn eerste huwelijk

Hallo!!

Het is al een tijdje geleden dat ik hier nog iets gepost heb. Daarom even een berichtje. Afgelopen weekend heb ik een klein reisje gemaakt naar Florianopolis (een prachtige stad-> zie foto's) Ik ben woensdag samen met Josue, Nelci en Elvio vertrokken naar de boerderij. Daar hebben we overnacht en de volgende dag zijn we vanuit Porto Alegre vertrokken richting Floripa. Het was een busritje van zo'n 10-12 uur denk ik, dus da's best wel een eindje ;). In Florianopolis werden we aan de rodoviaria (of kortweg : busstation) opgepikt door de broer van Elvio en die bracht ons naar tante Lourdes (zus van E.) waar we zouden logeren. We hebben die avond een pizza besteld en samen met de familie (waaronder een tante nonneke = andere zus van E.) gedineerd in 'Brazilian style'.

Nu de reden van onze trip naar daar was eigenlijk het huwelijk van Murillo en Hellen, een kozen van Josue (zoon van de broer van E.) Maar dat huwelijk was maar zaterdagavond, dus hadden we vrijdag tijd om de stad een beetje te verkennen. We hebben een autootje gehuurd en hebben een beetje rondgereden op het eiland (want Floripa ligt op een eiland, magic island genaamd...) Amai, ik ben verliefd geworden op die stad!! En die hebben daar zo'n brug als in San Fransisco (jeweetwel, die rode) En de stranden ginder zijn echt prachtig!! Zo'n mooie blauwe zee, zacht zand, rotsjes... Aan 1 strand, ik denk jurere, staan er echt zo'n kasten van huizen!! Beverly Hills style! Men heeft mij verteld dat zelfs Gisele Bundchen daar een huisje zou hebben. In ieder geval, als ik geld had dan zou ik in ieder geval ook wel daar een buitenverblijf willen. Maar ik heb een prachtig stukje grond gevonden ginder en ik zal daar mijn tentje opslaan (kwoon dan ook in de chique buurt, aan't strand ;) ) We hebben ginder ook een fort bezocht van de Portugezen (gebouwd ten tijde van de kolonisatie van Brazilië) en van daaruit had je echt een prachtig zicht. Aan het strand van het fort, hebben we dan gelunchet. En zoals dat hoort aan de zee, was het natuurlijk vis, zwaardvis om precies te zijn. Het heeft mij enorm gesmaakt!

Vrijdagavond ben ik dan weggeweest met Elisa. Een Braziliaanse die ik vorig jaar heb leren kennen in België. Zij was met AFS een jaartje in Poperinge. In ieder geval, samen met haar, haar zus, hun nicht en nog enkele vrienden ben ik naar een bar geweest in Floripa. En je raadt nooit wat ze in die bar hadden : jawel Belgisch bier!! Ik kon het niet laten en kheb een Leffe gedronken, maar kheb het bij die ene gelaten want de volgende morgen moest ik fris zijn voor het huwelijksfeest!

Zaterdag was het een hele chaos in tante Lourdes haar huisje. Iedereen moest naar de kapper, naar de manicure, ... Maar ik niet! Sarah moest gewoon ne keer mooi haar haartjes wassen en ze was klaar! ;) 's Avonds was het dan zover, het feestje zou beginnen. Iedereen deed zijn kleedje (of kostuum) aan, ik dus ook. En ze hadden mij quasi verplicht van hakken te dragen, dus bijna iedereen was kleiner dan mij (De Braziliaantjes zijn nie echt een groot volk!) Gelukkig was er hier en daar nog keer ne grote jongen of een ferme madam :D

De familie had een klein minibusje gehuurd om naar het huwelijk te gaan, dus daar zaten we dan me zo'n 20 man in een wiebelbusje, op het slechte Brazilaanse wegennetwerk ;) Tmoet wel een grappig zicht geweest zijn : Iedereen helemaal opgekleed in een oud, versleten busje!
Wel,na een 30-40 minuten rijden zijn we dan aangekomen bij de feestzaal. Amai da was nog een beetje mooi versierd zu! En aan de ingang lagen der allemaal lekkere chocolaatjes (ma kmoest natuurlijk wachten om ervan te eten tot het tijd was voor de dessert!). Samen met Ani (die zaterdagmorgen was toegekomen), Josue en enkele neven en nichten had ik een tafeltje uitgekozen om de ceremonie te bezichtigen.

Om 23u (normaal moest het om 21 uur zijn) was het zover, de trouw zou beginnen. En daar kwam de bruidegom en de bruid in hun mooiste kleertjes, ze zagen er echt supergelukkig en zo uit! De hele ceremonie was mooi! Maar het was niet echt een traditioneel huwelijk! Het was nietvoor dekerk of zo..De taart werd gesneden aan het begin van de 'receptie' i.p.v aan het einde, het eerste liedje dat werd gedraaid was'Destination Calabria' (niet echt de meest romantische plaat alsjet mij vraagt, maar de sfeer zat er wel direct goed in!!) Het duurde dan ook niet lang of het feestje begon (na het eten natuurlijk, wat overheerlijk was ;)) Tijdens het feest werden brillen,diadeems, lichtjes ... en zo uitgedeeld om het allemaal nog zoveel leuker te maken :)In ieder geval, we hebben maar terug in ons busje gekropen als het als 5u30 gepasseerd was...

De volgende dag, was er dan een churrasco bij tante Lourdes, samen met al de broers en zussen van Elvio. Met enkele neven en nichten (en soms ook al hun kindjes) Het was echt heel erg gezellig! Ik kan niet wachten tot het volgende huwelijk (15/11 in Camboriu, ook ergens aan de zee. HOERA!!), of het volgende (in december in Santa Maria) of het volgende (in Porto Alegre in januari of februari) Je hoort het mensjes, feestjesgenoeg!! En volgend weekend mag ik mij verwachten aan dé marcação van de boerderij van mijn familie. Ook een weekend waarover er al maanden over gepraat wordt, dus ik koester wel grote verwachtingen! :D

Dit weekend heb ik nog niet zoveel gepland. Deze middag zal ik gaan helpen met Ani om te verhuizen (van klaslokaal, want Ani is lerares Engels) Morgen ga ik slapen bij Thais en ga ik voor de eerste keer naar Absinto (de disco waar iedereen over praat!) en maandag heb ik geen school, dus dan zal ik ook eens iets leuks doen (weet nog niet wat...)

Tot zover een beschrijving (al dan niet interessant ;)) van mijn leventje hier!

Dikke zoen x

PS Ik mis jullie!!

Sarah

Tgoh, tis langer dan dak gedacht had! Tis maar best dak alleen maar over Floripa geschreven heb!! :D

Volgende keer meer! x

Isolde

geamuseerd u hé :d tis best

thataaaa

x

Kimberly D.

Eyla Sarah,

Man, tzin meer feestjes of in België! :D Tmoe daar echt tof zijn é. Alé ti ma best daj u amuseert.

Tot de volgende.
Xx Kimberly

dever

fjistjeuuu :)

nog wa mjir skrivn é

Sarah

Komt in orde Dever!! Achter dit weekend komt er een volledig nieuw verslag bij ;)